Tisztelt Szerők, Látogatók!

A Láncolat Műhely weboldalának munkáját 2017 szeptemberétől a Comitatus internetes irodalmi folyóirat (www,comitatusfolyoirat.blogspot.com) váltja fel.
A továbbiakban közlésre szánt írásműveket, egyéb alkotásokat a comitatusfolyoirat@gmail.com email címre várunk. A megadott elérhetőségen az itt megismert kritikusok bírálják el a küldeményeket és reagálnak a küldött anyagokra.

Szinay Balázs,
főszerkesztő

2015. február 25., szerda

Életrecept

with 0 Comment



– Igaz a mondás: amelyik ember gondolkodik, az nem harap! A ki nem mondott vélemény nem okoz gondot. Legyünk udvariasak! Az etikett ugyan nem old meg helyettünk semmit, viszont nagyon hasznos. Az kétségtelenül udvariatlan cselekedet, ha ellentmondunk egymásnak, mi több, a felettesünknek. Ha biztatnak, se álljunk kötélnek! Ki gondolja azt komolyan… De ha minden kötél szakad, mondjuk meg nyíltan, keményen, őszintén, ahogy azt el is várják: messzemenően egyetértünk a célokkal, az előttünk álló nagy feladatokkal. E véleményünk mellett nyugodtan kardoskodhatunk. Az ellenvetésekkel pedig ne törődjünk: minden vita csak a kötözködők malmára hajtja a vizet. Hanem hívjuk fel a figyelmet a múló időre, a délutáni futballmeccsre, a hétvégi fehérasztal-találkozóval kapcsolatos halaszthatatlan teendőkre. Mindennél fontosabb a békés, alkotó légkör – ilyen apró praktikákkal meg lehet óvni a nyugalmat. Átszervezés? Egyenlőtlen munkamegosztás, ha nekünk nagyon nem tetszik is? Nem kell izgulni, majd csak lesz valahogy. Ahogy az egyszeri ember is mondta: úgy még nem volt, hogy sehogyan se lett volna. Felesleges feleslegesen tépelődni. Idézek egy másik régi, sokszorosan igazolódott mondást, mely mindőnket eligazíthat: amelyik probléma két nap alatt nem intéződik el magától, azzal már nem is érdemes foglalkozni…



A képen Koó Éva Lídia festménye látható






0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése

► Üzenőfal / Kiajánló: itt osszthatod meg az által ajánlott műveket!


Üzenőfal használat: A fenti gombok segítségével be tudtok jelentkezni. A "Guest" opció azt jelenti, hogy egyszerűen csak begépelitek a neveteket.